Brød bakt i Römertopf 😍

Det finnes mange måter å bake surdeigsbrød på. Jeg har en gammel Römertopf stående, og fordi jeg har hatt litt problemer med at brødet siger litt utover og blir flatt når jeg steker på pizzastål (pga for dårlig oppstramming), så tenkte jeg at jeg skulle prøve den. Den må legges i vann 15-20 minutter før den settes inn i KALD ovn og varmes forsiktig opp til 250 grader. Oppskriften jeg brukte var denne:

Surdeig

 • 80 gr surdeigsstarter
 • 30 gr siktet hvetemel
 • 30 gr siktet spelt
 • 60 gr vann
 • Bland alt sammen og la det stå 3-4 timer.

Brøddeig

 • 800 gr vann (bland surdeigen ut i vannet)
 • 500 gr siktet hvetemel
 • 450 gr siktet spelt
 • 30 gr sesamfrø
 • 30 gr linfrø
 • 20 gr salt (knipes inn i deigen etter 1 t)

Denne gangen fikk jeg litt dårlig tid. Jeg fant brått ut at jeg måtte bake, og fant ut at det ble for seint med hele prosessen. Så da gjorde jeg strekk og brett 3 ganger og satte bare hele deigen i kjøleskapet til i dag. Litt spent, men det gikk bra 😁 mange fine bobler da jeg åpnet lokket i dag.

Hevekurven er litt for lang til Römertopf’n og da legger jeg bare litt papir i den ene enden før jeg har deigen oppi. Jeg lager som regel deig til 2 brød og etter den ble delt og lagt i hevekurver så la jeg dem inn i kjøleskapet igjen. Etter noen timer så stekte jeg det ene brødet. Når jeg skal ha deigen over i gryta, legger jeg bare bakepapir oppå deigen, og et skjærebrett over der igjen og snur hele kurven oppned. Da blir det lett å legge i gryta. Det stekes på 250 gr med lokk (pga damp) i ca 25 minutter, og 15-20 minutter uten lokk. Da ser det sånn ut:

Her har jeg fjernet bakepapiret.
Relativt fornøyd med krummen også 😍

Hva venter du på? Sett igang og bak du også! Ønsker dere en fin torsdag og god helg når den tid kommer. Ta vare på hverandre ❤️

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.