Brød med protein- og fibermel

Jeg har, siden jeg begynte å bake med surdeig, matet Torbjørn på kvelden før OG på morgenen før baking. Fordi du «aldri må bake når starteren er over «peek» og begynner å synke ned igjen.» Nå har jeg funnet ut at jeg kan mate en gang på kvelden og lage surdeig på morgenen etter. (Dette ser du på starteren, om du kan utelate det trinnet eller ikke.) Da sparer jeg for 3-4 timer og det funker finfint som dere kan se her 😍

Dette ble 13 cm høyt 😁

Oppskriften som gir 2 brød får du her:

Surdeig

  • 80 gr starter
  • 30 gr siktet hvetemel
  • 30 gr siktet spelt
  • 60 gr vann

Bland sammen og la stå 3-4 timer.

Brøddeig

  • Surdeigen (blandes med vannet)
  • 800 gr vann
  • 300 gr protein- og fibermel
  • 200 gr siktet spelt
  • 500 gr siktet hvetemel
  • 50 gr linfrø

Bland sammen og la stå i ca 1 time før du kniper inn 20 gr salt.

Strekk og brett i 1,5 time (1 gang hver halvtime). La deigen heve i ca 1,5 time. Del deigen i 2 og gjør første forming. La deigen hvile i 20 minutter og form/spenn opp brødene før du legger dem i melet hevekurv. La dem hvile i 1,5 time før du setter dem i kjøleskapet over natta. Dette brødet ble stekt i Römertopf, forvarmet på 250 grader. 20 minutter med lokk, 20 minutter uten på 220 grader. Husk å legge gryta i vann ca 20 minutter før du setter den inn i KALD ovn, hvis ikke så kan leirgryta sprekke.

Ønsker dere en fin uke videre ❤️

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.