Surdeigsloff 😍

Sist jeg skulle bake loff gikk det særs dårlig 🙈 det kan du lese om her.

Denne gangen gjorde jeg som jeg alltid gjør når jeg baker surdeigsbrød og da gikk det selvfølgelig mye bedre.

Oppskriften jeg brukte var denne:

Kvelden før: Surdeig

  • 20 gr frisk starter
  • 40 gr vann
  • 40 gr hvetemel

Bland godt og la stå på benken til morgenen etter.

Morgenen etter: Deig

  • ca 400 gr vann (ca 30 gr)
  • 250 gr pizzamel
  • 250 gr siktet hvetemel

Bland godt og tilsett 10 gr salt etter 1 times hvile.

Strekk og brett 3 ganger, hver halvtime.

La deigen hvile og heve ca 1 time før du har den ut på bordet. Første forming. La den hvile i 20 minutter før du bretter og former siste gang. Legg den opp i en hevekurv, der den får lov å ligge og kose seg en times tid før den må inn og fryse i kjøleskapet over natta.

Jeg steker som regel brødene jeg baker, i Römertopf. Elsker den gryta 😍 den legges i vann i 20 minutter før den legges inn i kald ovn som varmes opp til 250 gr. Det stekes i 20 minutter på 250 gr med lokk, før ovnen settes ned til 220 gr og lokket tas av.

Da blir resultatet dette:

Endelig blir det surdeigsloff til rekene😍

Ta vare på hverandre, god helg fra Hamar ❤

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.